Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Ağustos 2016 Pazartesi

YULAF EZMELİ KURABİYE TARİFİ

Blogumda daha önceden yulaf ezmesinin faydalarını yazmıştım. Hatta yaptığım yulaf ezmeli pancake tarifini de sizlerle paylaşmıştım. Bugün ise yepyeni bir tarifle karşınızdayım. Umarım beğenirsiniz :) 




Tarifi vermeden önce şunu söylemeliyim ki bu kurabiye bildiğimiz kurabiyelerden
biraz farklı. İçinde un, şeker ve yağ yok. Bu yüzden de oldukça sağlıklı. Diyet yapıyorsanız veya kilonuza dikkat ediyorsanız çok iyi bir ara öğün seçeneği olabilir. 

TARİFİ:
1 su bardağı yulaf ezmesi (ben biraz robotta çekip toz haline getirerek yaptım fakat tercih sizin)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kakao 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
8 adet kuru kayısı (minik küpler halinde kesilmiş olarak)
1 muz (çatalla ezilmiş)
2 yemek kaşığı ezilmiş veya robottan geçirilmiş ceviz 
1 yumurta (sarısıyla beyazı ayrılmış olarak)

YAPILIŞI:
Öncelikle yumurtanın beyazını sarısından ayırıyoruz ve ayrı bir kaba alıyoruz. O kapta blenderla yumurtanın beyazını köpürtene kadar çırpıyoruz. Daha sonra tüm malzemeleri birlikte karıştırıyoruz, yumurtanın sarısı ve köpürttüğümüz beyaz kısmı da dahil. Son olarak elimizde yuvarlak hale getiriyoruz ve tepsinin üstündeki pişirme kağıdına diziyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dk pişiriyoruz veee kurabiyelerimiz hazır! Şimdiden afiyet olsun. 


Benim bu yaptığım tariften 9 tane kurabiye çıktı. Siz daha fazla çıksın istiyorsanız malzemeleri tarife uygun oranda artırabilirsiniz. Ayrıca tarçın,kakao sevmiyorsanız koymayabilirsiniz. Ek olarak daha tatlı olsun isterseniz içine hurma veya kuru üzüm de ekleyebilirsiniz. Ayrıca önceden muz yerine elmayla da yapmıştım o da güzel oluyor onu da deneyebilirsiniz. 

Çayın veya kahvenin yanına bu güzel atıştırmalıklardan yapmayı unutmayın. Pişman olmazsınız (:







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder